کالانکوا

تولید، عرضه، صادرات و واردات انواع گل های زینتی

کالانکوا

مرکز گل و گیاه گلیاربا بهره مندی از مهندسین متخصص و سال ها تجربه ی درخشان در زمینه تولید،واردات و صادرات گل و گیاه،قادر به تولید صنعتی گل کالانکوا با بالاترین کیفیت است. گلخانه داران و فروشندگان محترم می توانند گل کالانکوا را با بالاترین کیفیت تضمینی و مناسبترین قیمت از تعاونی گل یار تهیه نمایند.
یکی از محبوب ترین و زیباترین گل های زینتی آپارتمانی، کالانکوآ یا کالانکوئه هست. این گیاه با گل های ظریف ورنگین و برگ های سبز و زیبا خود توجه هر کسی را جلب می کند.خوشبختانه این گیاه با اب و هوای کشورمان سازگاری بسیار خوبی دارد و گزینه ی بسیار مناسبی برای انتخاب اپارتمان نشینانی است که به دنبال گل های زینتی و مقاوم که نیاز به نگهداری و مراقبت کمی دارند،می باشد.
کالانکوئه Kalanchoe با نام علمی Kalanchoe blossfeldiana یک سرده از تیره گل نازیان و و گونه ی K. blossfeldiana است که متعلق به خانواده Crassulaceae و از راسته خاراشکن سانان Saxifragales می باشد.
این گیاه بومی کشور ماداگاسکار است. گونه های زیادی از گیاه کالانکوا در طبیعت وجود دارد که از میان آنها تنها تعداد محدودی به دلیل زیبایی گل ها و برگ ها،به عنوان گیاه زینتی مورد کاشت و پرورش قرار می گیرند. این گیاه دارای گلهای ریز با گلبرگهای چهار تایی و با رنگهای متنوع قرمز ، صورتی ، نارنجی ، زرد و سفید است. برگهای گیاه کالانکوا کاملا صاف و بدون کرک و خار و به شکل بیضی می باشند.این گیاه مقاوم طول عمر طولانی دارد. ساقه های کالانکوا در جوانی آبدار و شکننده هستند ولی از سال دوم رشد ساقه های آن چوبی می شوند.

گیاه کالانکوا به مقاومت در برابر گرما معروف است اما در مکان های خنک و سرد دوام نمی آورد. یکی از دلایل مقاومت کالانکوآ یا کالانکوئه در برابر گرما و خشکی، آبدار و گوشتی بودن برگهای آن است که منبع ذخیره بسیار خوبی برای نگهداری آب است. اکثر گیاهان کالانکوا علفی یا بوته ای شکل اند که به عنوان گیاهی گلدار و گلدانی به شکل گسترده مورد کشت و کار قرار می گیرد طول این گیاهان حدود ۴۵-۱۵ سانتیمتر است. این گیاه رشد بسیار خوبی دارد و در گلدانهای کوچک جلوه زیبایی به محیط می دهد. این گیاه از گیاهان کوتاه روز محسوب میشود. به این معنا که در پاییز و زمستان گل ندارد و بعد از غروب آفتاب باید در تاریکی مطلق باشد. این گیاه باید بیش از دوازده ساعت در هر شباه روز در تاریکی مطلق قرار گیرد و روزانه ۸ تا ۱۰ ساعت در نور مناسبرا دریافت کند. گونه های مختلفی از گیاه کالانکوئه وجود دارد.نمونه های گلدار کالانکوئه K.manginii و K.porphyrocalyx هستند که مناسب نگهداری در سبدهای آویز نیز می باشند. گلهای این گیاهان نیز تقریبا حالت زنگوله ای شکل دارند.
نمونه دیگری از کالانکوا Kalanchoe pinnata است که با نام بریوفیلوم Bryophyllum شناخته می شود و به دلیل زیبایی برگ هایش مورد توجه است این گیاه به شکل طبیعی تکثیر رویشی انجام می دهد و توسط گیاهچه های موجود در حاشیه برگ به طور طبیعی تکثیر می شود. به دلیل شکل گیری تعداد زیادی از گیاهان کوچک در حاشیه برگ های این گیاه، بریوفیلوم به گیاه مادر هزاران Mother of thousand ، گیاه برگزا و اشک تمساح نیز معروف است.

نیاز به نور:کالانکوا به مقدار زیادی نور احتیاج دارد گیاه در زمستان ترجیحا باید رو به روی یک پنجره جنوبی باشد و درتابستان در معرض نور غیرمستقیم یا پنجره ی غربی یا شرقی باشد.اگر گیاه کالانکوا شما لاغر وباریک شده است احتمالابه اندازه کافی نور دریافت نکرده

نیاز به خاک: خاک مناسب برای این گیاه باید سبک باشداگر خاک به گونه ای باشد که آب را در خود نگه دارد ریشه گیاه به سرعت می پوسد. به کار گیری مخلوطی از خاک پیت و پرلایت که هم سبک هستند و هم آب را در خود نگه نمی دارند گزینه ی مناسبی برای خاک این گیاه است در طی تابستان هر ماه یکبار با کود مایع مخصوص گیاهان آپارتمانی، گیاه را تغذیه کنید. زمان تعویض گلدان بعد از فصل گلدهی است و این گیاه در گلدانهای سفالی بهتر از گلدانهای پلاستیکی رشد می کند.

دما:گیاهان کالانکوا محیط گرم را ترجیح می دهند و نباید در دمای زیر ۱۳ درجه سانتیگراد قرار بگیرند پس در فصل های سرد سال باید توجه ویژه ای به این گیاه داشت.دمای ۳۰-۱۵ درجه سانتیگراد برای رشد این گیاه مناسب است اما گیاه در دمای حدود ۲۱ درجه سانتیگراد بهترین رشد را خواهد داشت. همچینن  دمای بیش از ۲۵ درجه در زمان شکل گیری جوانه های گل موجب تاخیر در رشد جوانه ها خواهد شد.این گیاه نسبت به باد سرد بسیار حساس است و باید دور از وزش باد کولر قرار بگیرد.

آبیاری:آبیاری بیش از حد کالانکوا دلیل اصلی از بین رفتن و  مردن گیاه است. بگذارید خاک گیاه بین دفعات متوالی آبیاری خشک شود سپس به آن آب دهید تا آب از انتهای گلدان بیرون آید و بلافاصله زیر گلدانی را خالی کنید نباید بگذارید گیاه در آب بماند. در زمستان آبیاری گیاه باید کاهش یابد تا خشک شدن کامل خاک گلدان آبیاری مجدد را انجام ندهید. در زمستان رطوبت معمول خانه برای رشد گیاه مناسب است. برای تشخیص زمان آبیاری مجدد می‌توانید از برگ‌ها هم کمک بگیرید و در صورت بروز علائم تشنگی در آنها به گیاه آب بدهید.

هرس:گیاهان کلانکوئه از اواخر زمستان شروع به گلدهی می کنند. فصل اصلی گلدهی در بهار است و گلدهی تا اواخر بهار می تواند ادامه داشته باشد. زمانی که طول روز بلند می شود گلدهی گیاه نیز کاهش می یابد و در نهایت متوقف می شود.  در طی سال می بایست برگهای خشکشده و ساقه هایی که به هر دلیل آسیب دیده اند از گیاه جدا کرد. اما کوتاه کردن و یا سرزنی ساقه ها بعد از اتمام فصل گل انجام می شود. بعد از تمام شدن گل می بایست گلهایی را که خشکیده و قهوه ای هستند را از گیاه جدا کرد. با این کار گیاه را به گلدهی بیشتر تشویق و فصل گلدهی را افزایش می دهیم. همچنین بعد از اتمام فصل گلدهی ، می توان برخی ساقه های مسن گیاه را کوتاه کرد تا تولید ساقه های جوان تحریک شوند.

تکثیر کالانکوآ از طریق کاشت بذر:

برای تکثیر به روش بذر باید قبل از کاشت بذر، بستر گیاه به خوبی مرطوب شود و بعد از آن اقدام به کاشت بذرگردد. بذرها در دمای ۲۱ درجه سانتیگراد ۱۰ روز طول می کشد تا جوانه بزنند.در شرایط مناسب بین ۹ الی ۱۰ ماه زمان لازم است تا بذر کاشته شده تبدیل به گیاه بالغ و گلدارشود.  خاک مناسب برای کاشت بذرباید خاکی سبک نظیر پیت  و پرلایت باشد. برای رشد بهتر بذر ها بهتر است روی گلدان ها با پلاستیک شفاف پوشانده شود تا رطوبت خاک حفظ گردیده و شرایط شبه گلخانه ای را داشته باشد.

تکثیر کالانکوآ به روش برگ:

روش دیگر که تکثیر به روش برگ است باید برگهای بزرگتر از قسمت پایین گیاه را جدا کرد و تا نصفه در خاک قرار داد. خاک مناسب برای این روش تکثیر باید ترکیب پیت ماس را برای ریشه زایی داشته باشد.